top of page

Knä

En vanlig orsak till knäsmärta är överbelastning på kringliggande strukturer som kan vara en följd av svaga höft- och lårmuskler. Men smärtan kan också komma plötsligt vid trauma som då bl.a kan ge svullnad, huggande smärta, låsningskänsla.

Knäleden utsätts dagligen för stora påfrestningar vilket kan leda till förslitning i brosket/artros. I tidigt skede kan det förekomma viss smärta vid aktivitet, och i ett långt gånget stadium kan du ha vilovärk och mer intensiv smärta regelbundet. Stötdämpningen i leden påverkas även negativt vilket kan ge sämre rörlighet.  

Knäskydd/ortos kan vara ett alternativ utöver träningen för att ge knät avlastning under intensiva perioder med träning, skidåkning m.m

Löparknä (illiotibialbandssyndrom) är när den stora senan på utsida lår skapar friktion på ett benutskott på utsidan av ditt knä. Förekomsten är vanligast hos löpare men förekommer även vid bland annat skidåkning och cykling. Löparknä ger ofta upphov till skarp smärta på utsidan av ditt knä.

Hos HuddingeNaprapaterna utför vi alltid en klinisk undersökning för att fastställa rätt diagnos. Därefter lägger vi upp en behandlingsplan.

#Huddingenaprapaterna #Löparknä #Knäproblem #Knäsmärta #Menisk #Korsband

HuddingeNaprapaterna

En del av Praktiken

Patron pehrs väg 8

141 35 Huddinge

Mån - Tors: 08:00 - 18:00

Fre - 08:00 - 16:00

Kvällar och helger enligt överenskommelse

+46730741105

johan.k.andersson@gmail.com

bottom of page