top of page

Symptom & Diagnoser

Ryggbesvär

Ryggsmärta är något som de flesta någon gång har haft. Ryggbesvären kan te sig på många olika vis och kan framkalla flera olika symptom. 

 

Några av dem kan vara akuta, plötsliga besvär lokalt i ryggen, andra kan vara av kronisk karaktär då du kan haft molande värk i flera månader. I vissa fall kan symtomen sprida sig till höft/ben med strålande, domnande & stickande känsla. Vissa kan tex ha svårt att gå, medan andra kan ha smärta även i vila.

För att säkerställa rätt diagnos utför naprapaten ortopediska tester och lägger upp en personlig behandlingsplan.

#Huddingenaprapaterna #Ryggskott #Ryggproblem

Nack- och skulderbesvär

Nacksmärta är ett mycket vanligt symptom hos befolkningen och ungefär varannan person har någon gång haft ont i nacken. Smärtan kan debutera plötsligt, men kan även smyga sig på under lägre tid. Ofta gör det ont i nacken med tillhörande rörelsebegränsningar, och kan ibland smärta i skuldra, arm och även ut i fingrarna. 

 

Forskning visar att det finns samband mellan nacksmärta och monotona arbetsförhållanden.

Hos HuddingeNaprapaterna utförs en klinisk undersökning för att fastställa rätt diagnos.

#Huddingenaprapaterna #Nacksmärta

Knä

En vanlig orsak till knäsmärtaär överbelastning på kringliggande strukturer som kan vara en följd av svaga höft- och lårmuskler. Men smärtan kan också komma plötsligt vid trauma som då bl.a kan ge svullnad, huggande smärta, låsningskänsla.

 

Knäleden utsätts dagligen för stora påfrestningar vilket kan leda till förslitning i brosket/artros. I tidigt skede kan det förekomma viss smärta vid aktivitet, och i ett långt gånget stadium kan du ha vilovärk och mer intensiv smärta regelbundet. Stötdämpningen i leden påverkas även negativt vilket kan ge sämre rörlighet.  

Knäskydd/ortos kan vara ett alternativ utöver träningen för att ge knät avlastning under intensiva perioder med träning, skidåkning m.m

Löparknä (illiotibialbandssyndrom) är när den stora senan på utsida lår skapar friktion på ett benutskott på utsidan av ditt knä. Förekomsten är vanligast hos löpare men förekommer även vid bland annat skidåkning och cykling. Löparknä ger ofta upphov till skarp smärta på utsidan av ditt knä.

Vi på HuddingeNaprapaterna utför ortopediska tester på ditt knä och undersöker även bland annat rygg, höft och fotleder för att säkerställa rätt diagnos.

#Huddingenaprapaterna #Löparknä #Knäproblem #Knäsmärta #Menisk #Korsband

Höft/ljumske

Höft & ljumsksmärta kan bero på flera olika saker, och symptomen kan komma från flera strukturer. 

 

Höftartros är vanligt förekommande och drabbar oftast äldre personer. Artros är en sjukdom som attackerar brosket i en led. Över tid minskar brosket i leden och till slut kan det försvinna helt. Träning för att stärka upp muskulatur i området kan ge stor avlastning och bibehålla din rörlighet.  

Smärta i ljumske/höft kan även härleda från rygg, lår- & rumpmuskel samt irritation från slämsäck och nervpåverkan.

Naprapaten utför kliniska tester för att säkerställa rätt diagnos och lägger upp lämplig behandlingsplan.

 

#Huddingenaprapaterna #Höftsmärta #Ljumsksmärta

Spänningshuvudvärk

Vanligaste formen av huvudvärk är spänningshuvudvärk. Symptomen kan komma från spända muskler i nacke, hals och skuldror, som tex kan triggas av fysisk/psykisk stress, stillasittande framför skärmen eller att du ansträngt dig för mycket.

 

Naprapaten behandlar dina akuta symptom, men tar också reda på orsaken till dina besvär, så att du i framtiden kanske kan slippa stora delar av dina återkommande besvär.

#Huddingenaprapaterna #Huvudvärk #Migrän

Armbåge

Det finns flera olika strukturer som kan ge besvär i och runt din armbåge.  Det vanligaste är tennisarmbåge som ger upphov till smärta på utsidan av armbågen. Ofta kommer detta av ensidiga monotona rörelser över tid, vilket skapar en överansträngning i din underarms muskler och senfästen.

Idrottsskador

Vi på HuddingeNaprapaterna brinner för idrott och träning, vi hjälper dig med specifika träningsövningar för att förebygga och minska risken för framtida skador. Vi lägger också upp en plan hur du ska nå dina framtida mål. Vi har stor kunskap både för dig som motionär och elit.

Axel

Axelleden är kroppens mest rörliga led och samverkar tillsammans med flera leder, ligament och muskler för att optimera rörlighet, funktionalitet och stabilitet.

 

Axelsmärta är ett vanligt muskuloskeletalt symptom, men förekomsten varierar stort mellan yrken, där arbete med händerna ovan axelhöjd är en bidragande orsak. Även monotont kontorsarbete kan orsaka besvär.

Impingement/inklämningssyndrom är den vanligaste orsaken till smärta i axel, vilket innebär trängsel och irritation mellan överarmen och skulderbladstaket. Smärtan blir ofta påtaglig när du lyfter armen ovan axelhöjd.

En naprapat utför en klinisk undersökning för att fastställa rätt diagnos.

#Huddingenaprapaterna #Axelsmärta #Impingement #Skuldra #Tendinopati

HuddingeNaprapaterna

En del av Praktiken

Patron pehrs väg 8

141 35 Huddinge

Mån - Tors: 08:00 - 18:00

Fre: 08:00 - 16:00

Kvällar och helger enligt överenskommelse

+46730741105

johan.k.andersson@gmail.com

bottom of page